Matematik

bevis b/sin(B)/=sin(C)/c

01. juni 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa. Jeg har bevist a/sin(A)=b/sin(B) som vist i dokumentet. Men kan ikke finde ud af at bevise b/sin(B)/=c/sin(C)

Nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: sinus.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har i dokumentet gennemfør beviset for A og C . Da der ikke er benyttet noget specielt om netop disse to vinkler og deres modstående sider, er det klart, at den tilsvarende relation også vil gælde for A og B, og for B og C .


Svar #2
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Jeg kan ikke se at det er "klart" - kan du udpensle det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gennemfør præcis det samme argument som i dokumentet med højden fra C på AB , og hvori vinklerne A og B indgår i stedet for vinklerne A og C.


Svar #4
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Okay tak skal du have 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. En trekant har da tre højder, der hver går fra en vinkelspids vinkelret på den modstående side.

(Dette var svaret på et spørgsmål, der blev visket ud igen).


Svar #6
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 Men hvis jeg så kan bevise at både b/sin(B) = c/sin(C) og at a/sin(A)= b/sin(B) , så er det logisk at sige

a/sin(A)t = b/sin(B) = c/sin(C) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja (dog uden det t). Ligningen x = y = z skal jo forstås som de to ligninger x = y og y = z , og deraf kan man også konkludere, at x = z .


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2011 af AskTheAfghan

#6

Selvfølgelig.. Når b/sin(B) = c/sin(C)     og    b/sin(B) = a/sin(A)        ...

              .. så er c/sin(C) = b/sin(B) = a/sin(A)


Svar #9
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Jeg forstår dog ikke, hvor jeg jeg bare må flytte højden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2011 af AskTheAfghan

Prøv at læs mere om det det på [ LINK ]  .. Du skal huske at, når ...

 ...  er det også samme som;


Svar #11
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 #10

Tak for linket - beviserne der er forstålige! Men jeg har stadigt svært ved at forstå det på den måde jeg laver det på - det at man bare må flytte højden, og sige, at det er det samme bevis


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

En trekant har tre højder. Når man betragter de to vinkler A og C benytter man højden fra B på AC. Når man betragter de to vinkler A og B benytter man højden fra C på AB, og når man betragter de to vinkler B og C, benytter man højden fra A på BC. Har man bevist sinusrelationen for vinklerne A og C, fremkommer de to andre relationer jo blot ved bogstavombytning.


Svar #13
01. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 Okay! så det er altså fordi, at der er 3 højder, at det kan lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Højden indgår blot som et redskab i beviset. Man viser, at der om to af vinklerne A og C og deres modstående sider a og c i en vilkårlig trekant gælder

sin(A)/a = sin(C)/c .

En tilsvarende formel må jo så også gælde, når man betragter et andet par af vinkler med tilhørende modstående sider.


Skriv et svar til: bevis b/sin(B)/=sin(C)/c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.