Matematik

Funktioner - vækst

02. juni 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave? Er der nogle nogle, som vil forklare mig det? Jeg har søgt om det på nettet, men har ikke rigtig fundet noget :(
f(x)=ax+b
g(x)=ba^x
h(x)=bx^a
Bevis for mindst to af disse udviklinger, hvordan man ud fra to kendte punkter på grafen bestemmer de konstanter, der indgår i funktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2011 af NejTilSvampe

 opstil et ligningssystem hvor du har indsat to punkter (x1,y1) og (x2,y2)


Svar #2
02. juni 2011 af zuku (Slettet)

Nårh :)
Hvad menes der med: "bestemmer de konstanter, der indgår i funktionen". Hvad er det for nogle konstanter der tales om her?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2011 af mathon

       ..beregn konstanterne a og b, som indgår i funktionen...               ( x og y er variable )


Svar #4
02. juni 2011 af zuku (Slettet)

 så jeg skal finde ud at hvad a og b er? Altså skal jeg vise det med en opgave eller bevise det med et bevis? :)


Skriv et svar til: Funktioner - vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.