Matematik

Andengradsligning HURTIG HJÆLP TAK

05. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens.

Jeg har en gang fået hjælp til en andengradsligning, og synes endelig jeg havde nogenlunde fat på det - men nu har jeg simpelthen tabt småkagen :s

Jeg ved at en det er en andengradsligning hvis x^2 indgår, og at d= b^2-4ac.

Men hvordan man lige skal løse andengradsligningen har jeg simpelthen glemt!

Jeg har fundet en ligning her som i MEGET gerne må prøve og løse som hvis i sad til en årsprøve/eksamen - dvs. med mellemregninger, så jeg også kan følge med :) vil blive super taknemlig hvis nogen havde lyst til at hjælpe og kunne gøre det hurtigtst muligt, da jeg skal op til en vigtig årsprøve i morgen (6. juni)

2x^2+2x-4=0 (hvordan vil i løse den?) 

Jeg tjekker den her side hvert 10 min i håb om at finde en besked fra dagens mand/kvinde i skysovs!

Med venlig hilsen Tobias Andersen

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Mathiilde3 (Slettet)

Løsningsformlen til en andengradsligningen hedder: x=(-b±√d)/2a. Hvor d = b2-4ac

Du udregner først d: d=22-4*2*-4 = √36 = 6.  

Den indskriver du så i ovenstående ligning, og får:  -2±6/2*2

Hvortil løsningen er -2 eller 1.

Håber det er til hjælp (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af peter lind

Her er en fin beskrivelse af hvordan du gør: http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af AskTheAfghan

1. måde

... tal indsat, hvor   a = 2,  b = 2  og c = -4 

2. måde

                                                                                                                                    ... x = 1    ,  x = -2


Skriv et svar til: Andengradsligning HURTIG HJÆLP TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.