Matematik

skriftlig eksamen: opstil en model

05. juni 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej nu har jeg været til skriftlig eksamen og der er en af spørgsmålende uden hjælpe midler som jeg undrede mig over om det var rigtigt eller ej

spørgsmålet lyder:

" i 2005 var en familiens elforbrug 4770 kWh. i de følgende år faldt familiens elforbrug med 2 % pr. år.

indføre passende betegnelser, og opstil en model til at beskrive udviklingen i familiens elforbrug"

jeg sagde selv at det var en eksponentielt funktion og modellen ville se sådan ud

y= 4770 * 0,02^x

men mit kammerat mener at det er en lineært funktion, hvad er det rigtige?

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Duffy

Det er IKKE en lineær funktion.

Og funktionen skal være:

f(x) = 4770 · 0,98x

ellers falder forbruget jo ikke med 2% pr. år.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Det er en eksponentiel sammenhæng og ikke en lineær funktion.

eksponentiel sammenhæng   y = b* ax   . Men 2% fald i elforbrug giver en fremskrivningsfaktor på a = 1-0,02 = 0,98. Det er en eksponentielt faldende sammenhæng fordi a < 1 og derfor fallder værdien af y. Der burde have stået y = 4770*0,98x  


Svar #3
05. juni 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: skriftlig eksamen: opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.