Matematik

Chi^2 test's enheder

06. juni 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er rendt ind i et lille problem. Jeg kan ikke huske hvad det betyder det jeg har fundet fremtil:

Jeg har lavet en tabel over bilfarver. De forventede frekvenser (E), er regnet fra sidste års procentsatser over hvor mange biler der blev solgt af hver farve, og O er de observerede frekvenser via en meningsmåling i år, hvor man spurgte 150 kundernes mening over hvad den mest fortrukne farve var. 

Kategori                O                  E
Gul                       35                30
Rød                      50                45
Grøn                    30                15
Blå                       10                15
Hvid                     25                45

Jeg har fået

X^2-værdien = 12,3621
P-værdien =     0,014853
df (frihedsgrader) = 4      

Hvad betyder disse tal?                      
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2011 af peter lind

χ2 er en statistisk fordeling. Ved test udregner man en størrelse Q som er χ2 fordelt. Det er denne som er angivet som χ værdi.

p-værdien angiver sandsynligheden for den fundne resultat er  mindre end  eller lig med 0,014853

df står for frihedsgrader og er en parameter i χ2 fordeling


Svar #2
06. juni 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg forstår bare ikke rigtig hvad jeg kan bruge den udregnede chi-værdi til. 

Min 0Hypotese er: Der er ingen specielle forskelle mellem den forventede og de observerede frekvenser.

Min alternativHypotese er: Der er forskelle.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2011 af Madsst (Slettet)

X^2 værdien (12.36) er Chi-kvadrat fordelt når man antager nulhypotesen. P-værdien (0.014) er sandsynligheden for at observere X^2 værdien eller noget der er større under nulhypotesen. Det er fundet som Chifordelingen(12.36,4), hvor 4 er antallet af frihedsgrader. Du kan selv prøve efter i excel. Funktionen hedder +chifordelingen(). 

Det du altså kan konkluderer fra dit resultat er at sandsynligheden for at observere dine data er 0.014 under nulhypotesen. Altså meget usandsynligt. Man vil så tit kalde nulhypotesen afvist alt efter hvad man har valgt af grænse (signifikansniveau). 


Svar #4
06. juni 2011 af zuku (Slettet)

 Okay, mange mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Chi^2 test's enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.