Fysik

Opdrift og vand

06. juni 2011 af fuze9210 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis jeg dropper en genstand fra 10meter og vi antager at der ikke er noget friktion i vandet hvordan regner jeg så ud hvor dybt jeg ryger ned?

Vægt på legeme 70kg

Densitet på legeme: 0,9333g/cm3

Konstan acceleration i luften: 9,82m/s2

Opdrift: 734,29N


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Opdriftens arbejde skal modsvare den kinetiske energi, der kommer fra faldet.

Det er ikke helt nemt at beregne, for der omdannes også energi nede i vandet.


Svar #2
06. juni 2011 af fuze9210 (Slettet)

 Forstår ikke rigtigt hvordan det skal beregnes, så hvis nogen har nogle gode ideer må de gerne hjælpe.

Kinetiske energi:

349.88660J


Svar #3
06. juni 2011 af fuze9210 (Slettet)

 A=F·s
A:Arbejde [J] = Kinetisk energi = 349,8866J
F: Kraft [N] (den resulterende kraft vel? 48.1N da opdriften er 734,29 - 687,4N(tyngdekraft))
s:strækning [m]

s= 7.274137214 meter

Kan det passe?


Svar #4
06. juni 2011 af fuze9210 (Slettet)

 Vi har prøvet også at regne det med potentiel energi, og der får vi resultatet til at være 142.9m(med samme formel som ovenfor) man bevæger sig før man er bremset nok og begynder at flyde op. Dette syntes vi godt kunne passe da der jo ikke er noget friktion men kun opdriften der får en op(hvilket ikke er særlig stor da menneskets og vands massefylde er meget ens)


Skriv et svar til: Opdrift og vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.