Matematik

udled formel for sin. og cos

06. juni 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

jeg skal udlede formlerne for anvendelse af sinus og cosinus.

sinus er det med a/sin(A) = b/sin(B) = c/ sin(C)

men er det den som jeg skal bevise?

forstår det ikke når der står " anvendelse af sinus"

{a^2} = {b^2 + c^2 - 2 * b * c *cos A}
{b^2} = {a^2 + c^2 - 2 *a * c *cos B}
{c^2} = {a^2 + b^2 - 2 * a * b *cos C}

er dette dem som jeg skal bevise for cosinus?

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af peter lind

Formlen anvendes i trekants beregninger. Kom med et eksempel på det. For eks. en trekant hvor 2 vinkler og en side kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2011 af AskTheAfghan

Du kan læse om,

hvordan trigonomiske formler (retvinklet trekant) er bevist på [LINK]

og sinusrelation på [LINK]

       ... du skal bare vide, at

                 ... er også det samme som ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Formlerne kaldes henholdsvis sinusrelationen og cosinusrelationerne. De anvendes til beregning af ukendte stykker i en almindelig trekant, når man kende visse af trekantens vinkler og/eller sider.


Svar #4
06. juni 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Så jeg skal ikke bruge

Sin(A) = hosliggende / hypotenuse

Cos(A) = hosliggende / hypotenuse

Tan(A) = hosliggende / hosliggende


?

Det er fordi jeg er i tvivl hvad formel jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

Det er ikke sinusrelation/cosinusrelation. Tjek det første link på #2 .. Husk, at du kan kalde noget på de formler, du vil. Hvis du skriver bare "Sin(A) = a/b" uden at vise et billed af den retvinklet trekant, kan man ikke rigtigt vide hvor a eller b ligger - så man man let blive forvirret etc.

Ak, du har skrevet forkert næsten det hele.. Det rigtige formler er;

                                 Sin(A) = mod/hyp           Cos(A) = hos/hyp         Tan(A) = mod/hos


Svar #6
07. juni 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Super, det er også de formler jeg har brugt :-)


Skriv et svar til: udled formel for sin. og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.