Matematik

Differentation af sammensat funktion

07. juni 2011 af CarolineF (Slettet) - Niveau: B-niveau

 et spørgsmål i min matematik disposition er " "Angiv formlen for differentation af sammensat funktion og vis anvendelsen af denne"

Hvad skal jeg have med her? skal jeg bevise formlen for det, og hvordan gør man det? 

Hjælp :( ???

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Euroman28

Jamen det er jo den gode gamle klassiker

Et eks hvor du kan anvende denne

du sætter

Finder dernæst

du differentier den ydre

den giver så

du sætter så u tilbage i f' og ganger g' på hvilket giver

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af mathon

    "...anvendelse af denne"

                       ab f(g(x))·g'(x)dx = αβ f(u)·du                                           

                       g(x) = u  
hvoraf
                       g '(x)dx = du
samt         

                       α = g(a)     β = g(b)

                  


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2011 af mathon

et eks.
kunne være
                                    ∫ 4x·(cos(2x2+3))dx
                    


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2011 af Euroman28

Hej mathon,

det du henviser til er jo integration ved substitution..Ved godt det og differentiation af composite(sammensat) funktioner er i familie, men det er vist nok noget man først ser i 3g og så vidt jeg forstår går den unge dame kun i 2g...

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2011 af mathon

...derfor foreslås
   eks.
                            f(x) = y = sin(√(5x3))

y = sin(u)

u = √(v)

v  = 5x3

                          dy/dx = (dy/du) · (du/dv) · (dv/dx)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2011 af Euroman28

godt så :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differentation af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.