Matematik

Matematik opg.

07. juni 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej 

Jeg har nogle matematik opg. jeg gerne vil løse inden min mundtlig eksamen imorgen... 

Men kan ikke rigtig finde ud af dem... 

Håber i kan hjælpe! :)

Omkredsen af jorden er 40000 km .
® Hvad er radius?

Omkredsen af et Plastikkrus er 25 cm, højden er 7 cm.
® Hvad er rumfanget?

Et akvarium har siderne 40 cm, 30 cm og 50 cm. (grundfladen er 40 x 30)
Jeg hælder 40 liter vand i akvariet
® Hvor langt er fra vandoverfalde til toppen?

Nu putter jeg en pyramide ned i akvariet.
Pyramiden har en grundflade på 200 cm2 og en højde på 30 cm.
® Hvor meget vand kan jeg nu hælde i akvariet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 Find formler for geometri i din formel samling hvis du har sådan en.. til første opgave skal man bruge sammenhængen mellem omkreds og diameter i en cirkel.. Omkreds = pi * diameter


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt formlen for omkredsen af en cirkel: O = 2πr til at isolere r.

2) Benyt igen formlen for omkredsen af en cirkel til at finde radius, dernæst formlen for rumfanget af en cylinder,
V = πr2h

3) Benyt formlen for rumfanget af en kasse til at beregne vandstandens højde med det givne rumfang.

4) Beregn pyramidens rumfang og træk det fra akvariets rumfang.


Svar #3
07. juni 2011 af Falaffel (Slettet)

 Tusind Tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Matematik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.