Fysik

Jeg har brug for hjælp!

08. juni 2011 af malthefg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, jeg har trukket (24 timers forberedelse) kvantefysik og Bohrs atommodel. Vi har ikke rigtig haft noget om kvantefysik i skolen, da min lære ikke er sikker i det... 

Spørgsmålet lydder: 

Præsenter Bohrs atommodel. Hvad er emission. Forklar absorption og kvantisering af lysets energi. 
Præsenter kort den eksperimentelle øvelse: Gitterligningen. 

Jeg vil indrømme at jeg er på dybt vand og jeg kunne virkelig godt bruge en hjælpende hånd, så hvis i har noget, bare lidt, så hjælp mig :)

MVH 

Malthe STX Fysik c


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Hej Malthe

I kan ikke have gennemgået det uden at have læst noget om det - enten i jeres bog eller på udleverede ark.

Prøv at læse dem igennem og vend  tilbage med eventuelle uklarheder.


Svar #2
08. juni 2011 af malthefg (Slettet)

 hej Kristian. Nu har jeg godt styr på emission og absorption. men jeg kan ikke finde noget og kvantisering af lysets energi og Bohrs atommodel. 

Er det måske noget du kan hjælpe mig med ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Det kunne godt tænkes. Der er dog nødt til at være materiale, som du kan læse omkring det. Det bør fremgå af jeres undervisningsbeskrivelse.


Svar #4
08. juni 2011 af malthefg (Slettet)

Jeg har nu fundet Bohrs atommodel, men jeg har ikke fået opgivet nogle kilder med kvantering af lysets energi. 

Kan du forklare mig det ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2011 af mathon

                  Efoton = h·f = h·c/λ

                  ΔE = n·Efoton    n∈N       dvs et helt kvantum af Efoton


Svar #6
08. juni 2011 af malthefg (Slettet)

Hvordan finder du det ? Og er det en kvantasering af lysets energi ? 


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.