Matematik

hvordan beregnes fordoblingskonstanten?

08. juni 2011 af Miacn (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle.
Sidder med en opgave til eksamen der lyder på:

Beregn fordoblingskonstanten for denne eksponentielle funktion:

f(x)= 12*1,52x 

har søgt længe nu uden held, og håber der er en der kan forklare hvad man gør for at finde det, + formler osv.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2011 af mathon

generelt:

                                 f(x) = y = b·ax

                                 y2/y1 = aΔx

som for a>1
giver
                                 2y1/y1 = aX2                            hvor X2 er fordoblingskonstanten

                                            2 = aX2

                                 ln(2) = ln(a)·X2

                                 X2 = ln(2)/ln(a)

specifikt:
                                X2 = ln(2)/ln(1,52)
                                


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 Ved en eksponentiel funktion af formen f(x) = b*ax, findes fordoblingskonstanten ved T2 = log(2) / log(a) = ln(2) / ln(a)


Svar #3
08. juni 2011 af Miacn (Slettet)

så ved den nævnte formel ovenover er det bare: 
ln(2)/ln(1,52)? 


Skriv et svar til: hvordan beregnes fordoblingskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.