Matematik

Definition af log(x) som den omvendte funktion til eksponentialfunktionen 10^x

10. juni 2011 af Skristinet (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej med jer :)
jeg sidder og forbereder mig til mundtlig matematik eksamen på b niveau.

Mit problem er at jeg ikke forstår ret meget af logaritmer. min klap går fuldstændig ned.

derfor har jeg svært ved hvordan jeg skal definere logaritmefunktionen log(x) som den omvendte funktion til eksponentialfunktionen 10^x

Jeg Håber at der er nogen som vil hjælpe mig på vej på godt dansk :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

Ja hvis du prøver at tegne graferne, vil de nok være omvendt af hinanden

Log = 10 talslogaritmen... Kan tegnes ind på logaritmepapir og så bliver det en ret linje

Eksp --> kan tegnes ind på enkeltlogaritmisk papir og det bliver en ret linje


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2011 af AMelev

Se om nedenstående kan hjælpe dig - indholdet af den vedhæftede fil kan du benytte som indledning - når der er tale om Titalslogaritmen Log er  a = 10, .og ved den naturlige logaritme LN er a = e.

AM_Video

Regneregler


Brugbart svar (3)

Svar #3
10. juni 2011 af SuneChr

Omvendt funktion ligger i definitionen:

     y  =  log x     ⇔    x  =  10y

Alle logaritmefunktioner er proportionale.

Specielt for den naturlige logaritmefunktion:    log x  =  ln x / ln 10     og    ln x  =  log x / log e    og 

 ln 10  =  1 / log e


Svar #4
14. juni 2011 af Skristinet (Slettet)

 mange tak for hjælpen folk :)
- Har nu en lidt bedre forståelse af det :b


Skriv et svar til: Definition af log(x) som den omvendte funktion til eksponentialfunktionen 10^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.