Matematik

ligning med to ubekendte

11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

potens udvikling, y = bxa

P(2,3) og Q(4,6) er givet 

jeg får a = 1 

men det er forkert. 

hvad gør jeg galt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

a =  log(Y2)-log(Y1) / log(X2)-log(X1)

Har du gjort sådan?

a = 1

så skal du regne b.

Når du har gjort det, får du en funktion for en potensudvikling. det har ikke noget at gøre med ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2011 af mathon

se


Svar #3
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg vil løse opgaven som ligning med 2 ubekendte. 

derudover er a for en potens funktion givet ved 

a = log y2/y1 / log x2/x1


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2011 af mathon

                                  y2/y1 = (x2/x1)a

                                  6/3 = (4/2)a

                                  2 = 2a

                                  21 = 2a

                                  a = 1
dvs
                                  y = b·x                 som ved indsættelse af (2,3) giver

                                  3 = b·2

                                  b = (3/2)

konklusion:
                                 f(x) = (3/2)·x

        


Svar #5
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jah det får jeg også. tak for det. 

dog anvender jeg en anden fremgangsmåde.


Skriv et svar til: ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.