Matematik

den geometriske betydning af differential kvotienten

12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der har noget klogt at sige om det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af AskTheAfghan

... mente du optimering?



Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den geometriske betydning af differentialkvotienten af en funktion er, at det er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen.


Svar #3
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

Andersen, kan du uddybe? tror ikke det er nok at kun nævne det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2011 af over9000 (Slettet)

geometri ≈ beskrivelse og måling af figurer, former, etc.

da differentialkvotienten er en linje, som kunne danne f.eks. en hypotenuse i en retvinklet trekant bestående af koordinatsystemet, kunne det være den slags der var tale om.

så ville du måske(?) f.eks. kunne bestemme længden af den negative størrelse f´(x) mellem y og x aksen ved at sige

x02+y02=f´(x)længde2

men det er bare et bud. Ville nok være nemmere at sige noget om hvis du smed opgaven(?) herind.


Svar #5
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen det er jo eksamen. jeg har ikke et konkret spørgsmål. 

jeg skal bare redegøre for differentialkvotientens geometriske betydning. jeg har selv skrevet at f'(x0) er tangenthældningen i et bestemt punkt i grafen. derudover kan det anvendes til at bestemme monotoniforhold, give kandidater til forskellige ekstrema, altså man kan bestemme global og lokal makismum og minimum. 

ved ikke rigtigt hvad jeg skal ellers skal sige. jeg kan måske differentiere en funktion og finde monotoni forhold osv. som et eksempel? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2011 af over9000 (Slettet)

ved ikke hvor glade de er for eksempler til prøven, har en forestilling om at de hellere vil se beviser.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2011 af mathon

                            ... f '(xo) er tangenthældningen i et vilkårligt punkt på grafen

                            ... give koordinater til forskellige ekstrema

.
hav evt.
nedenstående i baghånden
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #8
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

dette er en den del af et spørgsmål. jeg har beviset for tretrinsreglen med - samt bevis for at x2 = 2x samt 1/x = 1/(2*sqrt(x))

derudover skal jeg redegøre for nogle differentialregneregler.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er der vel en del at tale om. Jeg gav dig et konkret svar på din overskrift.


Skriv et svar til: den geometriske betydning af differential kvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.