Matematik

Krydsprodukt og konstant?

12. juni 2011 af grimm (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvorfor giver krydsproduktet af vektor a og vektor b ganget med en konstant lig 0???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af peter lind

Det gør krydsproduktet heller ikke generelt. Krydsproduktet bliver 0, hvis vektorerne er ortogonale.


Svar #2
12. juni 2011 af grimm (Slettet)

 Hm...hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 krydsproduktet giver 0 hvis vektorerne er parallele i modsætning til hvad #1 sagde. Der gælder en formel om længden af a x b

|a x b|=|a|*|b|*sin(vinkel)

Og hvis vinklen mellem dem er 0 er sin(vinklen)=0 og dermed bliver |a x b| = 0 og derfor er krydsproduktet a x b = 0


Skriv et svar til: Krydsprodukt og konstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.