Generelt

Erfaring med at gå universitet i USA?

13. juni 2011 af mariadf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Nogen der har nogen erfaringer med at gå på et universitet i USA?
Evt. nogen der kender nogen, som er afsted..

Jeg er i tvivl om det ville være en fed oplevelse at bruge mit sabbat år på dette, at tage et sted et helt år, da jeg evt. har muligheden. Derfor vil jeg gerne høre nogn erfaringer.. er det godt? Skidt? Hårdt? Inden jeg tager min endelige beslutning.

Hvis det er, skal jeg afsted med rotary.
 

Mvh. Maria 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. juni 2011 af Walras

Jeg har ikke selv været afsted, men du skal regne med, at niveauet er en hel del lavere i USA end det, du vil møde i Danmark. I USA er systemet bygget anerledes op, de kører ikke efter Bologna-systemet, som vi gør i Europa, hvor vi først tager en bachelor og senere en kandidat. I USA svarer første år tilnærmelsesvist til det, der i Danmark er 3g (har jeg hørt), og de vælger ikke, hvilket fag de skriver major (ofte først efter 2 år) i med det samme (Harvard-systemet så vidt jeg husker). På den måde kan man godt starte med at læse et fag og så læse sin major i et helt andet senere. Til gengæld går de fuldstændig amok med niveauet, når de har taget deres endelige majorvalg.

Vi kan også se det på lærebøgerne herhjemme. De bøger, der er beregnet til de første par år i USA, kan vi kun benytte på første og til dels andet semester. Bøgerne, der er beregnet til majordelen, er til gengæld ofte for svære til at begynde med på 2. eller 3. semester. Derfor er der skrevet mange overgangsbøger af europæiske forskere, men da en stor del af forskningen jo finder sted i USA (af forskere fra hele verden), og det er et stort markede for lærebøger, er der jo en hel del bøger, der ikke altid er lige gode til europæere.

Det er derfor, det ofte anbefales at vente med at tage sin uddannelse i USA til kandidatdelen - eller for den sags skyld at tage HELE sin uddannelse i USA. Men altså, det kommer jo an på, om du tager det som en oplevelse (når det nu kun er ét år) eller rent faktisk regner med, at du skal kunne overføre merit på det herhjemme. Det sidste tror jeg ikke nødvendigvis er en god idé, men jeg skal ikke kunne sige, om det er muligt.


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. september 2011 af lotteskovmand (Slettet)

Hej Maria!

Jeg gaar paa et universitet i Texas og er i gang med mit andet aar. Jeg kom her som en udvekslingsstudent i High School og har derfor meget erfaring med studier herovre. Det er ikke besvaerligt at finde en vej hertil - saa laenge du har raad til det.

Jeg betaler omkring $8,000 per aar og er blevet hjulpet med en "sponsor family" som jeg var heldig at finde. Og det er endda en billig kost. For de fleste internationale studerende er kosten omkring 20,000-30,000 - hvis ikke mere! Jeg ved dog at du kan faa SU nogle af aarene og der er ogsaa scholarships.

Foer du kan soege om et visa skal du blive godkendt af det oenskede universitet. De fleste universiteter er ikke svaere at komme ind paa, da internationale studerende er altid oensket. Der er dog nogle universiteter (Harvard, MIT, Berkeley, etc.) der ikke accepterer mange. Jeg ved ikke hvilke du er interesseret i.

Mht. til uddannelses kvaliteten i USA kan jeg ikke sige meget, da jeg ikke har proevet gymnasiet eller universitetet i Danmark. Dog ved jeg at det FOERSTE aar paa college (bachelor) svarer til det SIDSTE aar paa gymnasiet (hvis du har gaaet paa high school herovre og oensker at gaa videre paa universitetet i Danmark, SKAL du studere et aar paa universitet i USA for at det svarer til det samme). De sidste tre aar er i foelge den danske lov det samme niveau som i Danmark. Men selvfoelgelig kommer det jo an paa hvilke universitet du studere paa. Nogle er bedre end andre.

Hvis du er interesseret i en uddannelse i USA og har spoergsmaal om hvordan, kan du kontakte mig via min e-mail: [email protected]. Jeg vil endelig gerne hjaelpe!

Jeg anbefaler det helt bestemt! Det er en fantastisk oplevelse og der er mange muligheder i USA.

Lotte


Skriv et svar til: Erfaring med at gå universitet i USA?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.