Matematik

Mundtlig Matematik

14. juni 2011 af edcedc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at udlede nedenstående

udled differentialkvotienten for x^2,


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

har du tjekket frividen.dk under differentialregning :-)


Svar #2
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Ja nu har jeg og det var en stor hjælp, takker :)

Men nu skal jeg så udlede følgende √x og den kan jeg ikke finde på frividen


Svar #3
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Glemte, at skrive, at det var differentialkvotienten af 1/x, som jeg ville udlede

1. Trin

Δf = f(x0 + h) - f(x0) =

1/(x0 + h) - 1/(x0) =

Jeg kan ikke komme videre

 


Svar #4
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

hm... se vedhæftet fil


Svar #5
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Glemte, at vedhæfte fil

Vedhæftet fil:hm.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Eller se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1041171

Differenskvotienten for funktionen f(x) = 1/x er

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = ( 1/(x0+h) - 1/x0 ) / h = (x0 - (x0+h)) / (h·x0·(x0+h)) = -h / (h·x0·(x0+h)) = -1 / (x0·(x0+h))

Det drejer sig om at forlænge de to brøker til deres fællesnævner.


Svar #7
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Er stået af nu...


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Forstår du ikke, hvorledes man subtraherer to brøker?

(1/a) - (1/b) = (b/(ab)) - (a/(ab)) = (b - a) / (ab)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2011 af AMelev

Se evt. dette


Svar #10
15. juni 2011 af edcedc (Slettet)

AMelev jeg kan ikke se linket


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9, #11

Trådstarter skrev godt nok √x i #2, men rettede det så til 1/x i #3, hvorfor jeg fokusserede på sidstnævnte funktion.


Skriv et svar til: Mundtlig Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.