Matematik

Eksponentielle funktioner.

15. juni 2011 af oliver90d (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej ville virkelig være glad for noget hjælp, med denne opgave

Løs ligningen: 3,38 = 2· 1,3x og forklar den regneregel for logaritmer du bruger.


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug reglen log(ax) = x*log(a)


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. juni 2011 af peter lind

Som du har skrevet den er der ikke brug for logaritmer, så er den ligning ikke forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Der menes nok 1,3x


Svar #4
15. juni 2011 af oliver90d (Slettet)

pas må indrømme at det ikke er min stærke side, men den er med som delspørgsmål til eksamen, så det tror jeg ikke :o


Svar #5
15. juni 2011 af oliver90d (Slettet)

ahh det er også rigtig, så ikke den blev lavet om herinde..


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Hvis der menes  3,38 = 2*1,3X   =>  ( 3,38/2) = 1,3X    

log (3,38/2) = x log1,3      tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Sæt eksponenten x udenfor logaritmetegnet. Isoler x og tast ind på lommeregneren.


Svar #7
15. juni 2011 af oliver90d (Slettet)

så det bliver 1,69 =0,11x?


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Nej det bliver   log(1,69) = x*log(1,3)   =>  x = log(1,69) / log(1,3)   Det tastes ind på lommeregneren med logaritmer


Svar #9
15. juni 2011 af oliver90d (Slettet)

ahh ja det giver også mere mening tak for det...


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.