Matematik

Vektorer i planen spørgsmål.

17. juni 2011 af zyperx (Slettet)

Jeg sidder og skal op i mdt. matematik.
Sidder fast i spørgsmålet:

15. Vektorer i planen.
Forskellige fremstillinger af linjer i plangeometri.
Vinkler og afstand i forbindelse med linjer i plangeometri, gerne med inddragelse af CAS-værktøj.

Forstår simpelthen ikke hvad jeg skal!
Vil nogen ikke redde mig ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, når man sidder og skal op, er det ikke godt at sidde fast.

Se på de forskellige fremstillinger for en ret linie i planen:
              ved en forskrift: y = ax + b
              ved en normalvektor n = (a,b) og et punkt (x0,y0) på linien: a·(x -x0) + b·(y -y0) = 0
              ved en parameterfremstilling ud fra et punkt og en retningsvektor r: (x,y) = (x0,y0) + t·r , t∈R

Se på bestemmelse af vinkler mellem linier som vinklen mellem liniernes retningsvektorer eller liniernes normalvektorer.

Se på bestemmelsen af afstanden mellem et punkt og en linie.


Skriv et svar til: Vektorer i planen spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.