Kemi

beregning af opløselighed

25. maj 2005 af xyz (Slettet)
hej..

jeg har en opgave 1 c:


http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/kemi2004-10-3-uk.pdf?menuid=150560


hvor jeg skal beregne sølv(I)bromids opløselighed.. er der en bestemt formel man skal bruge, eller hvordan skal det gøres?

Svar #1
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

Er der ikke nogen der har en idé?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

Ko=[Br-]*[Ag+]=(0,084+x)*x

isoler x, der er den mængde AgBr du har opløst

Svar #3
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

hvad står Ko for?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

opløselighedsproduktet

Svar #5
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

ok.. jeg mener ikke jeg har hørt det før.

men skal der stå et lighedstegn mellem sølvkoncentrationen og (0,084+x)x?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

hvis du ikke har hørt om opløselighedsprodukter, kan opgaven ikke løses!
der skal stå:
Ko=(0,084+x)*x

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

jeg vil vove at påstå, at du ikke har hørt efter i timerne, hvis du ikke har hørt om opløselighedsprodsuktet

Svar #8
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

jeg går altså i 2.g, og det kan være det først kommer i 3. år.

det er ikke en opgave jeg har fået for, men jeg ville bare træne inden årsprøven i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

hmm.. Så kan du da ikke have biologi på B-niveau.
Men okay, så kommer det ret sikkert næste år (selvom det hører til noget af det mest elementære kemi, som man typisk har i 2.g)

Svar #10
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

hehe.. nej jeg skal ha bio B :)

vi har regnet opløseligheder men har aldrig hørt om "opløselighedsproduktet".. men ok ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

det er ligevægtskonstanten for opløselighedsreaktionen

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. december 2005 af timothy (Slettet)

hvordan ser ligningen ud for reaktionen: AgBr + NaBr pil ???

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. december 2005 af KemiKasper (Slettet)

Nej, reaktionen er

AgBr(s) --> Ag(+) + Br(-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. oktober 2007 af mazzoo (Slettet)

Hvis dette skal gøres den modsatte vej, og man får givet Ko, men skal finde opløseligheden for f.eks. Sølvchlorid v. 25C, hvordan gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2007 af mathon

hvis opløseligheden af AgCl i vand er s (mol/L)
haves

AgCl <--> Ag^(+) + Cl^(-)

[Ag^(+)] = s og [Cl^(-)] = s
og

[Ag^(+)][Cl^(-)] = K_op, hvoraf

s*s = K_op

s^2 = K_op

s = sqr(K_op)

M(AgCl) = 143,32 g/mol

m(AgCl) = s*M = sqr(K_op)*M = sqr({K_op})*mol/L*143,32 g/mol = sqr({K_op})*143,32 g/L = sqr({K_op})*143,32 mg/mL

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. oktober 2007 af mathon

sqr({K_op})*143,32 mg/mL = sqr(2*10^-10)*143,32 g/L = 0,002027 g/L =

2,027 mg/L

Skriv et svar til: beregning af opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.