Matematik

Rente og fremskrivnings faktor

03. juli 2011 af mads999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En virksomhed låner 100 000 kr. og har aftalt at betale lånet tilbage over 7 år med en fast årlig ydelse.

Renten er 6% p.a.


a) Gør rede for, at den faste årlige ydelse er 17 913,50 kr.


dvs kan jeg regne følgende

100000*1,06-17913,5 = 88086,50

88086,5*1,06-17913,5 = 75458,19

75458,19*1,06-17913,5 = 62072,18

62072,18*1,06-17913,5 = 47883,0

47883*1,06-17913,5 = 32842,48

32842,48*1,06-17913,5 = 16899,52

16899,52*1,06-17913,5 = 0,0

Men kan jeg ikke lave en ligning istedet, hvor jeg kan sætte x ind for hvert årstal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2011 af mathon

                               y = G·r / (1 - (1+r)-n)

                               y = 105·0,06 / (1 - 1,06-7) = 17.913,50


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Den kaldes GRYN-formlen, og kan findes i mat.-bogen eller på Google under det navn.

G = y/r * (1-(1+r)-n)  eller

y = G * r / (1-(1+r)-n)


Svar #3
03. juli 2011 af mads999 (Slettet)

 Mange gange tak for svar :)


Skriv et svar til: Rente og fremskrivnings faktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.