Matematik

Hypergeometrisk fordeling

14. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave tekst: Indkøbsafdelingen har opstillet en testprocedure der går ud på at udtage en stikprøve på 20 bordplader af de 100, og undersøge hvor mange bordplader i denne stikprøve, der ikke overholder kravet til en kvalitet A.

opgave) Bestem sandsynligheden for at man finder netop 4 bordplader, der ikke overholder kravet til en kvalitet A under antagelse af, at de producerede 100 bordplader indeholder 26 bordplader der ikke overholder kravet til en kvalitet A.

Svar: P(x=4)= nCr (26,4) * nCr (74,96) / nCr (100,100)=0,0 ?????--> Har brugt Ti-89 titanium til at løse den.

Er der en der ved hvordan man løser opgaven enten på lommeregner eller ved brug af excel. Andre metoder modtages også med kyshånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juli 2011 af peter lind

Jeg kender ikke excel. Jeg har openoffice som sandsynligvis har meget nær de samme muligheder. Her hedder den hypgeofordeling( 4; 20; 26; 100) . Du må slå op i excels hjælpefunktion for at finde den præcise syntaks der.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juli 2011 af locatio (Slettet)

Det er bedre at skrive det i R


Skriv et svar til: Hypergeometrisk fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.