Matematik

Dele med deci-tal ?

23. juli 2011 af anonym000

 Hej 
jeg kan ikke huske, hvordan man deler fx 4 med 5 ? 
kan nogen hjælpe mig. 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Del 4 med 5

Gang 4 med 10 = 40

Del med 5 = 8

Del (gang tilbage igen fra før) med 10 = 0,8


Svar #2
24. juli 2011 af anonym000

hvorfor del gange 4 med 10
?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Du starter med at GANGE med 10, for at få et tal, der er nemmere at dele med 5.

Men derved har du jo gjort regnestykket "10 gange større" end oprindeligt -

og det betyder, at NÅR du har delt med 5 (som jo var selve opgaven) må du lige gøre det " 10 gange mindre" igen -

og det er det, du gør ved at DELE med 10 til sidst

Kan du købe den - ellers kom tilbage ;-)


Svar #4
24. juli 2011 af anonym000

 har fattet den nu :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Goody-goody!


Skriv et svar til: Dele med deci-tal ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.