Matematik

2 små del spørgsmål

08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får hovedpine af at kigge på opgaven... Den er simpel nok men vil gerne sikre mig at gøre det rigtige...

Det er opgave 5, a) som jeg får til 22%, og b) som jeg ikke kan finde ud af.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/100603_mat_A_hhx_opgavesaet.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det bør præciseres, at der er tale om Opg 5. i 2. Delprøve.

Svaret i 5a) er

f(0,4) = 0,1·0,45 + 0,4·0,43 +0,5·0,4 = 1,04·0,44 + 0,2 = 0,026624 + 0,2 = 0,226624 = 22,7% (3 dec).

5b) "De rigeste 10% af befolkningen" er komplementærmængden til "de fattigste 90% af befolkningen". Gruppen "de rigeste 10%" bidrager da med

f(1) - f(0,9) = 1 - (0,1·0,95 + 0,4·0,93 + 0,5·0,9) = 1 - 0,800649 = 0,199351 = 20,0% (3 dec)

som så kan sammenlignes med udsagnet i opgaven.


Svar #2
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Du er genial mand... Tak. Virkede super underligt at man skulle aflæse... Tak igen og igen og igen :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 underforstod jeg, at de rigeste 10% af befolkningen er den samme gruppe, som de 10%, der har de største indkomster. Det kan særskilt diskuteres, hvorvidt det at være rig betyder, at man har en høj indkomst, eller at man har en stor formue. De to begreber er ofte nært forbundne, men er ikke nødvendigvis ensbetydende.


Svar #4
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Forresten del spørgsmål C

Jeg får ∫10 x-(0,1x5+0,4x3+0,5x)dx=0,133333

Gini-koeffiencient = 0,133333/0,5

=0,266666

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser rigtigt ud.


Svar #6
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Weee en opgave jeg kunne finde ud af lol. Tak for det andersen :)


Skriv et svar til: 2 små del spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.