Matematik

Rumfang af kasse

10. august 2011 af line112 (Slettet)

Hej

I en opgave skal jeg finde rumfanget for en kasse, hvor

længde (l) = 15 dm

bredde (b) = 3 m

højde (h) = 1/2 cm

Hvad bliver rumfang (V) så? resultatet skal står i cm3 

Jeg får resultatet til 22500.

Da 15 dm = 150 cm , 3 m = 300 cm . 

Når man så ganger V = l*b*h = 150*300*1/2 = 22500 cm3

I facitlisten står resultatet til 2,25 m3.. Hvordan får man det til det ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af mathon

længde (l) = 15 dm = 150 cm

bredde (b) = 3 m = 300 cm

højde (h) = 1/2 cm = 0,5 cm

        

længde (l) = 15 dm

bredde (b) = 3 m

højde (h) = 1/2 cm = (150 cm)·(300 cm)·(0,5 cm) = 22500 cm3

106 cm3 = 1 m3

 22500 cm3 = 0,0225 m3 = 22,5 dm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2011 af volcom1

 Det er ikke korrekt. Der går 1.000.000 cm3 på en m3 hvilket ikke passer med at der går 22.500 cm3 på 2,25 m3


Svar #3
10. august 2011 af line112 (Slettet)

d.v.s facitlisten har lavet fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2011 af volcom1

 Som det også fremgår af 1# så passer facitlisten ikke, hverken på dm3, cm3 eller m3. Det korrekte svar på opgaven er:

22500 cm3 = 0,0225 m3 = 22,5 dm3


Skriv et svar til: Rumfang af kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.