Matematik

En lignig og en brøker

12. august 2011 af JustMyName (Slettet)

Jeg har sgu' glemt, hvordan jeg griber de her to opgaver an.

ligningen a) 2(x - 5) = x + 5       ,,,,, x = ?

brøkeren b) 11 2/9 * 6 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

a)                                                                    

            2(x - 5) = x + 5

            2x - 10 = x + 5

            2x = x + 15

             x = 15

b)

             11 2/9 · 6 = (6·11) + (6·2)/9 = 66 + 12/9 = 67 3/9 = 67 1/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2011 af BabseBritta (Slettet)

a) Du ganger 2 ind i parentesen (med hvert tal) --> 2x -10 = x +5. x'erne og tallene samles hver for sig, på hver sin side af lighedstegnet --> 1x = 15 = x = 15 (du har plusset med 10 og trukket x fra). 

b) Du ganger først 6 med 11 = 66. Dernæst ganger du 6 med brøken --> 6*2/9 (når man ganger et helt tal med en brøk, ganger man blot med tælleren og lader nævneren stå) 6*2 = 12, 12/9. Kan også skrives som 1 og 3/9. De 1 3/9 plusses nu med de førnævnte 66 --> 66+1 og 3/9 = 67 og 3/9


Skriv et svar til: En lignig og en brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.