Matematik

Redegørelse for f(x), og F(x) ud fra graf udelukkende..

14. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er opgave 5. Altså for differentialregning ved jeg godt hvilket ville være den aflede. Altså der hvor f'(x) har nulpunkter har f(x) mulige ekstremaer.

Men jeg kan ikke lige gennemsku hvilke skulle være en stamfunktion.

Er det så ∫f'(x) = f(x) altså omvendt? Eller hvordan skriver man lige det?

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Hhx/090814_opgave_matA_hhx_delproeven_u_hjaelpemidler.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen F(x) er en stamfunktion til f(x) . Det betyder så også, at f(x) er den afledede af F(x), altså at

F'(x) = f(x) .

Det betyder, at hvor grafen for F(x) har vandret tangent, er f(x) = 0 .


Svar #2
14. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Jeg reflektere over det imorgen, fordi jeg muligvis har et par spørgsmål her.. Tak for hjælpen som altid, er helt smadret..


Svar #3
14. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Altså er f(x)=graf 1 og F(x)=graf 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.

En anden måd at se det på, er ved at kigge på den stiplede graf, som ligner et tredjegradspolynomium. Ved differentiation af et tredjegradspolynomium fås et andengradspolynomium, som jo maksimalt kan have to løsninger, og dermed også to skæringer med x-aksen, hvilket ses på grafen, som er markeret med fed.


Svar #5
14. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Tak for det studieguruen. Hvis det ikke er noget problem, kan du så ikke lige besvar min anden tråd med "Differentialregning" (8).


Skriv et svar til: Redegørelse for f(x), og F(x) ud fra graf udelukkende..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.