Matematik

jeg sidder fast:/

14. august 2011 af tallemus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hey der(:

jeg tror jeg har fået en metode men ville gerne lige se om det er rigtigt det jeg laver(:

det er at reducere liningerne:

a) 14x+(9-8x)

b) (12x+3y)-6x

c) 14x+(9-8x)

jeg har virkelig brug for hjælp(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af SuneChr

Da der kun forekommer parenteser med plus foran, kan de hæves uden videre. Så står kun tilbage at samle x, y og konstanten.

Men hvad er da din metode?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2011 af Megatron1 (Slettet)

Metoden er 

1. Du ophæver plus-paranteser udenvidere
2. Du ophæver minus-paranteser ved at ændre fortegnet/fortegnene i parantesen.

Lad os se på første opgave sammen.

a) 14x + (9-8x)

Vi kan se, at parantesen er en plus-parantes, så den ophæver vi udenvidere, hermed haves:

14x+9-8x.

Vi reducerer. 

14x-8x+9

6x+9.

Løs de andre opgaver på samme måde. (der er kun plus-paranteser i dine opgaver.)


Svar #3
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

det var nu tar jeg lige et anedt jeg kan, men jeg ved jo ikke om det jeg gør er rigtigt:/

5*(3+2x)=5*3+5*2x= 15+10x???? men min lærer vil ikke vise os hvordan men gør så man er lidt på bar fod


Svar #4
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

tak harmonia(: tror jeg har fat på det nu(:


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2011 af Megatron1 (Slettet)

 Det kan du da sagtens. Din facit er ellers korrekt i #3 :-) 


Svar #6
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

hehe tak tak(: men lige y er det samme som x?? ikke og må man lægge dem sammen????


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2011 af Megatron1 (Slettet)

 Nej. Som min gamle folkeskolelærer engang sagde, man skal holde skæg for sig og snot for sig. Forstået på den måde, at y skal holdes for sig og x skal holdes for sig. Du kan have en huskeregel med, at alle med samme variable (x, y, z osv.) skal samles hver for sig, og at konstanterne (tal: 1,2,3 osv.) skal samles for sig. 


Svar #8
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

hehe okay den har jeg lige i baghovedt(:


Svar #9
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

er næsten færdig med opgaven men så går man i stå igen................... ved den der hedder = 14-6(4-x)+3 så er der det der med skjult gangetegn ikke men kan ikke regne den ud!:( og 4x i anden-2(x i anden +1

hader at jeg ikke kan finde ud af det men lininger er altså bare noget man skal kæmpe for:/


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2011 af BabseBritta (Slettet)

I udtrykket 14-6(4-x)+3 skal du gange med de -6 (husk altid fortegnet) ind i parentesen. Der står jo altid et "skjult" gangetegn mellem parentesen og tallet lige før. -6*4 = -24. -6*-x = 6x (minus gange minus giver jo plus).

Tilbage står så: 14-24+6x+3. 14-24 = -10 (+3) = -7 + 6x eller 6x -7 (det samme, bare omvendt rækkefølge)


Svar #11
14. august 2011 af tallemus (Slettet)

tak du(:


Skriv et svar til: jeg sidder fast:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.