Matematik

Hvad betyder tangensligningen egentligt?

14. august 2011 af -charlotte- (Slettet)

Puh, eksamen imorgen - så jeg er i fuld gang med forberedelserne.
Men nu er jeg faldet over noget !

Hvis jeg har fundet en tangensligning der hedder 12x-16- hvad betyder det så ? er den aftagende eller tiltagende ?

Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Den kaldes tangentligningen.

Din tangentligning vil være voksende da, a > 0.

Samtidig skærer tangentligningen y-aksen i punktet (0,-16).


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2011 af mathon

   en ligning kan ikke være voksende   ( det er blot en identitet )

  din tangent
                           y = 12x-16              i (0,-16) har positiv hældningskoefficient
hvorfor
                          grafen for f(x) er voksende i punktet (0,-16).


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

rettelse til #1

Din lineære funktion er voksende da, a > 0.

Samtidig skærer din lineære funktion y-aksen i punktet (0,-16)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2011 af mathon

 

                                                        y = 12x - 16       med       V = tan-1(12) ≈ 65,2º  som hældningsvinkel med
                                                                                                                                                                             x-aksens positive del

 
  på akseskæringsform
                                                       x/(3/4) + y/-16 = 1
  dvs
            akseskæringer
                                            i
                                                      (8,0)   og   (0,-16)
 

     


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

         Du mener vel akseskæringerne

               ((4/3),0)   og   (0,-16)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2011 af mathon

tiden for rettelse udløb

#4

 

                                                        y = 12x - 16       med       V = tan-1(12) ≈ 65,2º  som hældningsvinkel med
                                                                                                                                                                             x-aksens positive del

 
  på akseskæringsform
                                                       x/(4/3) + y/-16 = 1
  dvs
            akseskæringer
                                            i
                                                      (4/3,0)   og   (0,-16)
 

    


Skriv et svar til: Hvad betyder tangensligningen egentligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.