Fysik

Kan mennesket leve på planeter med "større" tyngdekraft?

19. august 2011 af Cichlid (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

kan mennesket tilpasse sig over flere generationer til at leve på planeter med større tyngdekraft ? f.eks flytte til en ny planet hver generation eller er dette umuligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2011 af Jerslev

#0: Det er nok en biolog, du skal have fat i. En der har forstand på evolution.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Mennesket vil næppe kunne finde en planet der har bedre betingelser end jorden. Men det er måske nok et hypotetisk spørgsmål, da vi ikke kender de fysiske forhold på andre planeter, end dem i vores solsystem. 

Det vil være yderst problematisk for mennesker, hvis de udsættes konstant for en "væsentligt større" tyngdekraft end den på jorden. Man må også forvente at startpopulationen er ganske lille, hvis man kunne forestille sig at et rumskib med mennesker, som bosætter sig på en exoplanet,  hvor massen af denne stenplanet er væsentligt større end på jorden. Der er også god grund til at  formåde at en sådan planet har en tættere atmosfære end på jorden. Populationen vil formodentlig uddø allerede i første generation. Der er ikke rigtigt grund til at formode, at anden generation vil muterer så meget, at de vil overleve og opnå levedygtige afkom. Mutationer sker ved tilfældigheder og det er temmeligt sjældent at en mutation er positiv. 

Der er forøvrigt lige en anden udfordring  der skal løses og det er afstandende ud til exoplaneterne.


Skriv et svar til: Kan mennesket leve på planeter med "større" tyngdekraft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.