Kemi

stofmængde beregning

21. august 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til det markerede spørgsmål;

4NH3 +6O2 ? 2N2 + 6 H2O
Hvor mange gram N2 udvikler 85 g NH3?

Molar massen for NH3 er;
M_(NH_3 )=N(14,00674)+H(1,00794·3)=17,0306g/mol
n=m/M=85g/(17,0306g/mol)=4,99103mol

m=n·M_(NH_3 )=4,99103mol·14,00674g/mol=69,908g
Hvor stor en mængde O2 kræves der til reaktionen (b)? Mængden angives i L ved 20 °C, 1 atm.


Svar #1
21. august 2011 af 8745 (Slettet)

hvorfor ingen svar... :s


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2011 af mathon

     der kræves 7,5 mol O2, som ved ved 20°C og 1 atm
fylder

                                 V = (n·R·T)/p

                                 V = ((7,5 mol) · (0,082058 atm·L/(mol·K)) · ((273,15+20) K) / (1 atm)  ≈  180,4 L
 


Svar #3
22. august 2011 af 8745 (Slettet)

hvor har du de tal fra?

Altså at der kræves 7,5 mol 02 ved 20 grader og 1 atm? er det en specifik tabel du ved det fra?

og hvad står R for i ligningen? hvor har du 0,082058atmfra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2011 af mathon

 

            4 mol NH3 ækvivalerer 6 mol O2

            n(NH3) =  m/M  = (85 g) / (17,03 g/mol) ≈ 5 mol

            5 mol NH3 ækvivalerer (6/4)·(5 mol) O2 = 7,5 mol O2

 

R = 8,31451 J/(mol·K)  =  0,082058 atm·L/(mol·K))        den universelle gaskonstant


Svar #5
22. august 2011 af 8745 (Slettet)

Tusinde tak mathon !!


Skriv et svar til: stofmængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.