Matematik

Funktionens værdimængde

22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 f(x)=x^3-x^2-8x+12, x E [-4;3]

Hvad er funktionens værdimængde? Hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af AskTheAfghan

Vm(f) = [f(-4) ;  toppunkt]


Svar #2
22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 Det forstår jeg ikke helt. Kan du fortælle mig, hvad du gør? og hvorfor du gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.


Svar #4
22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 Ok nu er jeg med, vil det sige [f(-4);-1,34.18,52] ?


Svar #5
22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 og [f(3); uendelig]


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2011 af AskTheAfghan

Vm(f)1:  [f(-4) ; 18,52] = [-36 ; 18,52]

f(x)= x3 - x2 - 8x+12 , x E [-4;3]    (kig på vedhæftet fil i #3)

Vm(f)2: [ 2 ; f(3) ]


Svar #7
22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #8
22. august 2011 af Lillozz (Slettet)

c)  Ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(0,F(0))

Røringspunktets koordinater er
(x_0,y_0 )=(0,f(0) )=(0,0^3-0^2-8•0+12=(0,12)
Differentialkvotienten er
f^' (x)=3•x^2-2•x-8
Tangentens hældning er
f^' (0)=3•0^2-2•0-8=-8
Tangentens ligning er
y=a•(x-x_0 )+y_0=-8•(x-0)+(12)=-8x+4

d) Grafen for f og tangenten t har udover røringspunktet P endnu et punkt Q fælles. Bestem koordinatsættet til Q

Er der nogen, der kan hjælpe mig med opg. d?


Skriv et svar til: Funktionens værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.