Kemi

Kinestisk energi, en formel på hvordan man regner det ned stående spørgsmål ud!

24. august 2011 af chrisBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man dette? en formel på det?

- Afstanden mellem Jorden og Solen er 150 millioner km. Beregn Jordens hastighed i banen rundt om solen.

Jordens masse er 5,97 * 1024 kg.

Beregn Jordens kinetiske energi.

 

Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af mathon

kinetisk energi

længden af et cirkelomløb
                                          s = 2·π·r = 2·π·(1,50·108 km) = 9,42478·108 km

tiden for et omløb
                                          t = (365,25 døgn)·(24 h/døgn) = 8766 h

gennemsnitsfart
                                          v = s/t = (9,42478·108 km) / (8766 h) ≈ 107515 km/h ≈ 30 km/s =

                                                                                                                                3·104 m/s       

                                         Ekin = (1/2)·m·v2


Skriv et svar til: Kinestisk energi, en formel på hvordan man regner det ned stående spørgsmål ud!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.