Matematik

forlæng og/eller forkort potens-algebra brøk

27. august 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dav,

Jeg sidder her med en opgave, som jeg ikke umiddelbart, er sikker på, at have fundet den rigtige løsning til.

Opgaven lyder på, at finde ud af, hvad der skal stå på den tomme plads.

Den ser således ud:

7a2     14a

__   =   __

24a 

Jeg har forsøgt med mig følgende:

7 * 2 = 14

a2 : a = a

24 * 2 = 48

a : a = a går ud med a

svaret er så 48.

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Brøken på højre side fremkommer ved at forkorte med a og forlænge med 2.


Svar #2
27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

Man kan også gøre det omvendt, ikke? forlænge først, og så forkorte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: forlæng og/eller forkort potens-algebra brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.