Matematik

Hvad giver 3(2-a)*2

27. august 2011 af anonym000

Hej
ja, hvad giver det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af AskTheAfghan

3·(2 - a)·2    =    6·(2 - a)    =   ...


Svar #2
27. august 2011 af anonym000

Nå, ja xD
 
jeg har et spg. til

kan jeg bruge kvadratsætningen her:
(x+2)(x+4)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af AskTheAfghan

Ja, sådan en kvadratsætning kan du lave.


Svar #4
27. august 2011 af anonym000

hvordan gøre jeg..?
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2011 af Isomorphician

#2: Hvad går opgaven ud på?


Svar #6
27. august 2011 af anonym000

at jeg skal gange dem med hinanden, kan jeg så bruge kvadratsætningen her?
kan godt finde ud af at bruge det når det fx er (x+2)(x+2) hvor der er de samme ting i parentesen :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2011 af Isomorphician

Du kan ikke bruge kvadratsætning her.

Du skal gange hvert led i den første parentes på hvert led i den anden parentes.


Svar #8
27. august 2011 af anonym000

okay, tak for hjælpen

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med lidt omskrivning kan man godt bruge kvadratsætningen her:

(x+2)(x+4) = (x+2)(x+2+2) = (x+2)2 + 2(x+2) = x2 + 4x + 4 + 2x +4 = x2 + 6x + 8 ,

men det er nok lige så hurtigt at gange de oprindelige parenteser ud.


Svar #10
27. august 2011 af anonym000

#9 okay mate

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2011 af AndersBreivik (Slettet)

 3(2-a)*2  = 6(2-a)=6*2 -6a =12-6a = 6(2-a)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2014 af Louisme (Slettet)

Jeg tror at hvis man flytter 2'et til på den anden side, gangen forvandler til division..

3(2 - a)*2 = 3/2 *(2 - 4) = 1.5 * (2 - a)

eller hvad? :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er helt forkert. Der er ikke tale om at flytte faktoren 2 til den anden side af lighedstegnet, men om at omordne rækkefølgen af faktorerne.

        3·(2-a)·2 = 3·2·(2-a) = 6·(2-a)


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2014 af Louisme (Slettet)

Nå jo! :D jeg troede jeg så en = efter to'et

3*(2 - a) = 2

heheh ^.^´ undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, netop. I udtrykkene ovenfor er der et = efter 2-tallet, men ikke før det.


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. august 2014 af AskTheAfghan

#12

Bemærk, at (ved kommutativ regel er)

x·y·z = x·z·y = y·z·x = y·x·z = z·x·y = z·y·x.

Her er vores x = 3, y = (2 - a), og z = 2.


Skriv et svar til: Hvad giver 3(2-a)*2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.