Kemi

pH beregning

28. august 2011 af 8745 (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave..

Beregn pH i en blanding af 50 ml 0,0037 M Ba(OH)2 og 25 ml 0,025 M Ca(OH)2.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. august 2011 af Phienix (Slettet)

Generelt brug formlen c = n/V

Find den totale stofmængde af hydroxidioner ved at addere stofmængderne for de to enkeltstående opløsninger.

Beregn [OH-] = n(OH-)TOTAL / Vny

hvor Vny er summen af de to volumner.

pH + pOH = 14, så pH = 14 - pOH
(tror nok det er sådan den ser ud, kan sku ikke huske det)

hvor pOH = -log( [OH-] )


Svar #2
28. august 2011 af 8745 (Slettet)

kan det passe at pH bliver 10,90?

Det er jo to syrer hvordan kan det så blive en basisk opløsning?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. august 2011 af xelion (Slettet)

DU HAR IKKE TO SYRER!!!

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

Du har 2 baser:

BARIUMHYDROXID, Ba(OH)2

CALCIUMHYDROXID, Ca(OH)2

Begge baser er 100% dissocieret i vandig opløsning i et 1:1:2 forhold

Vi finder hydroxidkoncentrationen;

CVBARIUMHYDROXID = 0.0037(0.050) = 1.85E-4 mol OH-

CVCALCIUMHYDROXID = 0.025(0.025) = 6.25E-4 mol OH-

Samlet OH- koncentration;

2(1.85E-4)+2(6.25E-4) = 1.62E-3 mol OH-TOTAL

Ifølge vandsionprodukt ved vi;

[H+][OH+] = 1E-14

derfor;

[H+] = 1E-14/1.62E-3

[H+] = 6.173E-12 mol

pH findes som (-)logaritmen til den aktuelle oxoniumkoncentration i opløsningen;

pH = -log[H+] = -log[6.173E-12]

pH = 11.21 (stærkt basisk)

Jesper

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

Svar #4
28. august 2011 af 8745 (Slettet)

Begge baser er 100% dissocieret i vandig opløsning i et 1:1:2 forhold

hvor ved du det fra?


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. august 2011 af xelion (Slettet)

Grundliggende kemisk viden. Alle uorganiske salte spaltes fuldstændigt i vand. Kun meget få - primært organiske - salte lader sig ikke spalte fuldstændigt...


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. august 2011 af Phienix (Slettet)

#4: Generelt er salte pænt opløselige. Men hvis du skal have hele baduljen får du den her.

Når saltene kommer ned i vand sker der reaktionen

Ba(OH)2 (aq) <---/---> Ba2+ (aq) + 2 OH- (aq)

Pilen i midten har jeg brugt som en ligevægt. Det vil sige at reaktionen forløber begge veje. Når reaktionen mod højre (hvor de består som ioner) går lige så hurtigt som reaktionen mod venstre (hvor de er samlet som ét molekyle i vandet), så siges systemet at være i ligevægt.

Man kan så vha. videre udregninger komme frem til, at for disse salte vil ~99% (eller derover) af den mængde man har ved ligevægt være på ionform, som er interessant her. I praksis siger man at disse salte er 100% opløst (dissociatieret) i vand.

Så hvis man skal være præcis: beregning af ligevægte.
For lidt mindre udregninger som her: find ud af stofferne er meget letopløselige i vand (især fordi de er salte), og antag derefter at 100% opløses.


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.