Fysik

Måling af stor resistans

29. august 2011 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!
Håber i kan hjælpe mig med en fysikopgave jeg har lidt problemer med:

Ved hjælp af en kendt spændingskilde og et voltmeter med en kendt indre resistans kan man måle en ukendt stor resistans x.

Figuren viser et kredsløb, hvor en fast spændingskilde med spændingsfaldet 5,00 V er forbundet med et voltmeter med resistansen Rv = 10,0 M-ohm og en resistor med den ukendte resistans x.
(dokument vedhæftet)

Hvor stor er resistansen x, hvis voltmeteret viser 3,97?

Vedhæftet fil: opgave.docx

Svar #1
29. august 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

altså, resistansen x bruger 1,03 V, ikke?
og hvad gør jeg så?

tak på forhånd forresten :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af mathon

 

             ...serieforbundne modstande deler polspændingen i modstandstallenes forhold


Svar #3
29. august 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

kan du måske uddybe det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2011 af mathon

 

                                          Rx / (107 Ω)  =  (1,03 V) / (3,97 V)

                                          Rx = (1,03 / 3,97) · (107 Ω) ≈ = 2,59·106 Ω = 2,59 MΩ


Svar #5
29. august 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

aahh! Tusind tak! Det var virkelig en stor hjælp! :-D


Skriv et svar til: Måling af stor resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.