Matematik

Beregn D for denne tønde

29. august 2011 af Thatt (Slettet) - Niveau: B-niveau

 " Figuren viser en tønde, der har højden h og endefladediameter d, og hvis diameter på det bredeste sted er D 

Tøndens rumfang 

V=pi*h/15(2D^2+dD+3/4d^2)            (3/4) skal ses som en brøk

En tønde skal have h=8, endefladediameter d=4, og rumfang V=150 

Beregn D for denne tønde"

håber på noget hjælp hurtigt, da jeg er i tidspres


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Indsæt højden, endefladediameteren og rumfanget, hvorved det er muligt at isolere diameteren D .


Svar #2
29. august 2011 af Thatt (Slettet)

 hvor skal jeg indsætte højden og rumfanget ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

I dit udtryk for rumfanget.

V = (π·h/15)(2D2 + d·D + 3/4·d2)


Skriv et svar til: Beregn D for denne tønde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.