Kemi

beregning af osmolaritet

30. august 2011 af peterandersen1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa... Spørgsmålet lyder:

fysiologisk saltvand indeholder 0,9 masse % NaCl. Denne opløsning har en densitet på 1 g / mL

Hvordan kan jeg beregne osmolariteten ? 

Lidt hjælp ville være vidunderligt tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af mathon

 

                                      
                                              cosmo = 2·(0,009·(1000 g/L)/(40,00 g/mol)) = 0,45 M

 

da opløst NaCl er ioniseret i to ioner


Svar #2
30. august 2011 af peterandersen1992 (Slettet)

 mange tak for hjælpen

undskyld hvis jeg spørger dumt, men hvor får du de 40 g/mol fra ?  

Min retteliste siger, at svaret er 0,308 osmol/L 

hvordan kan dette hænge sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af cep (Slettet)

 Du har ret, hvis du bruger den rigtige molare masse for NaCl får du det facit, der er i rettelisten. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af mathon

SORRY!


 

                                      
                                              cosmo = 2·(0,009·(1000 g/L)/(58,45 g/mol)) = 0,308 M

 

da opløst NaCl er ioniseret i to ioner


Skriv et svar til: beregning af osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.