Fysik

Hvordan finder man hastighed hvis man har acceleration?

31. august 2011 af t2c (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hvis en MC kører 0-100 på 8,4 sec, hvor hurtigt kører den så efter 140 meter? Kan man regne dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af AskTheAfghan

0 - 100 hvad? .. Er det fra 0 til 100 meter? Og hvad er acc. så?


Svar #2
31. august 2011 af t2c (Slettet)

Undskyld, det er fra 0 til 100 km/h.


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man antager konstant acceleration a er denne

a = 100km/h / 8,4s = (100/3,6)/8,4 m/s2 = 3,3m/s2

Den tilbagelagte afstand til tiden t er da

s(t) = (1/2)at2 = s0 = 140m,

hvilket giver tidspunktet

t = (2·s0/a)1/2 = 9,2s

og hastigheden til dette tidspunkt er da

v(t) = at = a·(2s0/a)1/2 = (2s0·a)1/2 = 30,4m/s = 110km/h


Skriv et svar til: Hvordan finder man hastighed hvis man har acceleration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.