Fysik

Hvorfor kommer der brint?

31. august 2011 af majask (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Ja, hvorfor kommer der hydrogen/brint når man hælder fx. saltsyre over magnesium? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

       Brint opstår som restprodukt i reaktionsligningen

                   2HCl(aq) + Mg  →  MgCl2(aq) + H2(g)      


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2011 af mathon

 

almen regel
                    uædelt metal i stærk syre ---> salt + brint

 

                    Mg (s)  + 2 H+ (aq)  --->   Mg2+ (aq)  +  H2 (g)       ( hvor Cl - er udeladt )

 


Svar #3
01. september 2011 af majask (Slettet)

 Tak for svarene. Men jeg forstår altså ikke helt det der kemisprog.. Kunne i prøve at formulere det lidt nemmere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Når du ser 2+ er det et udtryk for ladningen. Tallet foran H+ indikerer antallet af H+-atomer.

Men ellers skal du huske, at

(aq) = væskeform

(s) = fast form

(g) = gasform, luftform


Svar #5
01. september 2011 af majask (Slettet)

 Okay, tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2011 af mette48 (Slettet)

#4

H+ er ikke atomer, men positivt ladede hydrogen ioner


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Jeps. Det var det, jeg mente.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Men nu er en ion jo også et elektrisk ladet atom eller molekyle, der har mistet eller optaget en eller flere elektroner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2011 af mathon

metaller som er mindre elektronegative donerer elektron(er) til H+ (egentlig H3O+), som så danner to-atomige molekyler

eksempelvis Mg

               12Mg 1s2 2s2 2p6 3s2    +    2 1H+   --->     [12Mg 1s2 2s2 2p6 ]2+    +    [ H2 1s2]


Skriv et svar til: Hvorfor kommer der brint?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.