Matematik

Rettelser af nem matematik (regnehiearkiet)

01. september 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Udregn: 2+3*(4-6):2 = 4

Sæt parenteser: (2+3*5-4):2 = 6,5 er de rigtig sat?

Fra klokken 9:30 til 18:10 er der:  8 timer og 40 minutter  er det rigtigt?

(1m 37 cm = m

3km 56m = km                    Hvordon regner jeg disse?

11 5 dl = l)

Kiloprisen er 85 kr.

200 g koster:  42,5 kr.  er det rigtigt?

Dollarkursen er 815.

250 dollar koster: 30,6 kr.   er det rigtigt?

Afrund til 2 decimaler

124,9955= 125,00

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Isomorphician

2 + 3(4-6)/2 = 2 + 3(-2)/2 = 2 + (-6)/2 = 2 + (-3) = -1

(2 + 3*5 - 4)/2 = (2 + 15 - 4)/2 = 13/2 = 6,5

9:30 til 18:10 = 8 t 40 min

1 m 37 cm: Brug at 1 cm = 0,01 m

3 km 56 m: Brug at 1 m = 0,001 km

200 g koster: 1 kg = 1000 g. Find prisen på 1 g, og derfra kan du finde prisen på 200 g.

250 USD koster: Brug at 100 USD koster 815 DKK.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af mette48 (Slettet)

11 5 dl = l) der står vel 1 l 5 dl brug at 1dl er 0,1 l


Svar #3
01. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

#1 Forstår vikerlig ikke dinne rettelser.. Kan du sige hvilke der er regnet rigtigt, og skrive hvordan jeg kan regne mig frem til dem der er regnet forkert..?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2011 af Isomorphician

Udregn: 2+3*(4-6):2 = 4           --------> Forkert. Udregn først parentesen, derefter gange/dividere-leddene, og til sidst +

Sæt parenteser: (2+3*5-4):2 = 6,5 er de rigtig sat?        -------------> Rigtig

Fra klokken 9:30 til 18:10 er der:  8 timer og 40 minutter  er det rigtigt?      -------->Rigtig

(1m 37 cm = m            ---------> 1,37 m, da der går 100 cm på 1 m

3km 56m = km        -----------> 3,056 km, da der går 1000 m på 1 km

11 5 dl = l)            -------------> 1,5 l, da der går 10 dl på 1 l

Kiloprisen er 85 kr.

200 g koster:  42,5 kr.  er det rigtigt?       ----------> Forkert. 1000 g = 85 kr. Dermed er 200 g = ??

Dollarkursen er 815.

250 dollar koster: 30,6 kr.   er det rigtigt?  ------> Forkert. 100 USD = 815 DKK. Dermed er 250 USD = ???

Afrund til 2 decimaler

124,9955= 125,00       ------> Rigtig


Svar #5
01. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Udregn: 2+3*(4-6):2 =          --------> Forkert. Udregn først parentesen, derefter gange/dividere-leddene, og til sidst +

=4?
 


Kiloprisen er 85 kr.

200 g koster:        ----------> Forkert. 1000 g = 85 kr. Dermed er 200 g = 17 kr?
 
 

Dollarkursen er 815.

250 dollar koster:     ------> Forkert. 100 USD = 815 DKK. Dermed er 250 USD = ???
 
=407,5 kr?

Evt metode hvis de er forkerte?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2011 af Isomorphician

2 + 3(4-6)/2

Udregner parentesen:

2 + 3(-2)/2

ganger ind i parentesen:

2 + (-6)/2

udregner brøken:

2 - 3

udregner:

-1

----------

Kilopris: Korrekt.

--------

100 USD = 815 DKK

ganger med 2,5 for at finde prisen på 250 USD:

250 USD = 2037,5 DKK


Svar #7
01. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tak , det hjalp :)


Svar #8
01. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Skal bare lige være sikker.. Er dett rigtigt?

(1m 37 cm = m        =1,37 m

3km 56m = km        =3,056 km


11 5 dl = l                 =1,5 l


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. september 2011 af Isomorphician

#8: Ja.


Skriv et svar til: Rettelser af nem matematik (regnehiearkiet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.