Matematik

Ligninger med en enkelt brøk

02. september 2011 af textor86 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er sikkert let for nogle, men jeg kan ikke knække koden på dette stykke. Hjælp mig venligst med en formel!

2/3x+5=x-10

Jeg mangler egentlig at vide hvad jeg gør når der er en brøk i stykket.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2011 af SuneChr

Benyt, at gange over kors, som det populært kaldes:      a/b  =  c/d   ⇔  a·d  =  b·c


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2011 af AskTheAfghan

⇔     2 = (3x+5)(x-10)      ... derefter 2. gradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis man gerne vil af med brøker i en ligning, ganger man med fællesnævneren i alle led hvorefter nævnerne kan forkortesvæk  i brøkerne


Skriv et svar til: Ligninger med en enkelt brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.