Fysik

Mekanisk energi ved et faldskærmsudpring

03. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Hvor meget mekanisk energi er blevet omdannet til indre energi under faldet gennem luften i løbet af de første 5,0 s?

Jeg får ikke oplyst hvor langt oppe faldskærmsspringeren er da han hopper.

jeg skal jo finde Emek ved 5 sekunder. Den har jeg regnet til ca. 132000 J men hvordn kan jeg finde ud af hvor meget energi der er omdannet til indre energi når jeg ikke ved, hvor langt oppe faldskærmsspringeren befindr sig ved start.

(den indre energi det er da Ekin ikke? )


Svar #1
03. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

eller skal man bare regne E-kin efter de fem sekunder - og så er det svaret


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Den mekaniske energi ved start er

Emek = Epot + Ekin

            = m·g·h + 0 ,

når udspringet starter fra hvile.


Svar #3
03. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

dvs.

ved start er Epot = 132000 J
 

derpå regner jeg Epot efter 5 sek. og trækker det fra 132000 J. og så får jeg den energi, der er blevet omdannet til indre energi??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, ved starten beregnes energien som vist i #2. Efter de 5 sekunder vil tabet i mekanisk energi være gået til indre energi i faldskærmen.


Svar #5
03. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

ja men nu skal du jo tænke på, at jeg ikke har højden h.
jeg har regnet den samlede mekaniske energi ved 5 sekunder ved at aflæse på forskellige grafer. derefter har jeg vist hvad E-KIN er ved de fem sekunder, og så har jeg regnet ud, hvor meget den kinetiske enrgi udgør af den samlede mekaniske enrgi

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Af gode grunde kan jeg desværre ikke se dine grafer, hvilket besværliggør muligheden for hjælp. 


Skriv et svar til: Mekanisk energi ved et faldskærmsudpring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.