Matematik

Beregne længde af en hjemmekamp

04. september 2011 af sjes (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen. Jeg kommer igen med en opgave i min matematikaflevering, som jeg bare ikke kan finde ud af, og som jeg håber på at nogle af Jer kan hjælpe mig med!

Opgaven lyder sådan:

Beregn den længde, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.

Jørn H.s hjemmebane er 100 m lang og 64 m bred. Den længde som fodboldspillere løber i en kamp, afhænger også af banens størrelse. 

På udebane antages det, at Jørn H.s løbelængde kan beregnes ved formlen:

u=h*kvadratroden af l^2+b^2 divideret med 100^2+64^2.. Jeg håber I forstår hvad jeg spørger om, da jeg ikke kan lave nogle af tegnene..

Det skal lige siges at:

U = længden, som Jørn H. løber i en udekamp.

H: længden, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.

L= længden af banen.

B= bredden af banen.

Alt skal måles i meter..

Håber I kan hjælpe mig! Det plejer I jo ;) Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

   

      Kan det passe med  u = h·√(l2 + b2) / (1002 + 642) ?

 


Svar #2
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Ja lige præcis!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du mangler nogle relevante oplysninger for at kunne løse opgaven. Skriv lige de resterende informationer om opgaven.


Svar #4
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Det her er de eneste der står på siden.. Hvilke informationer mangler?


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. september 2011 af SuneChr

Hvis formlen her er rigtig         U  =  H·√ [ ( l2 + b2) / (1002 + 642) ]      har vi omvendt, at

                                                 H  =  U·√ [ (1002 + 642) / ( l2 + b2) ]


Svar #6
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Formlen er rigtig.. Men længden som Jørn H løber er jo H... Er længden 100?

l^2 + b^2 er vel bare 100^2 + 64^2? 

Hvis jeg har ret, har jeg vist styr på det!


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ifølge ligningen i #5 mangler du den afstand, som Jørn H. løber på udebane.


Svar #8
04. september 2011 af sjes (Slettet)

'Den længde, som fodboldspillere løber i en kamp, afhænger også af banens størrelse.'

'På udebane antages det, at Jørn H.s løbelængde kan beregnes ved formlen:' (Som står øverst)


Svar #9
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Både længden som han løber i hjemmekamp og udekamp, afhænger af banens størrelse.. Skal man gange siderne på banen, så man får arealet eller hvordan vil I gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. september 2011 af SuneChr

Formlen fortæller jo kun, at          U / H  =  diagonalude / diagonalhjemme

idet kvadratrødderne er diagonalen af banen (Pythagoras)

# 11  Der er ligefrem proportionalitet imellem dét der løbes, og banens diagonal.


Svar #11
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Så det vil sige at.....?


Svar #12
04. september 2011 af sjes (Slettet)

Jeg har nu selv forsøgt.. Men tusind tak for alle Jeres svar!


Skriv et svar til: Beregne længde af en hjemmekamp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.