Matematik

Cirkel ligning i cas ?

06. september 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Hej.

Er der er en der kunne vise mig hvordan man taster en cirkel ligning ind i kordinatsystemet på CAS el. i Geogebra ?

 

F.eks.

x^2-6x+y^2+10y+34=25

( x-3) ^2 + ( y +5)^2+34 = 25 + 34

x^2 +9+y^2+25+34 = 25 ( -34)

= √25 = 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af mathon

 

         øvre halvcirkel
                                       y = -5 + √(25-(x-3)2)     -2 ≤ x ≤ 8    -5 ≤ y ≤ 0

         nedre halvcirkel
                                       y = -5 - √(25-(x-3)2)      -2 ≤ x ≤ 8    -10 ≤ y ≤ -5


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af Krabasken (Slettet)

I Geogebra skriver du simpelthen

x^2-6x+y^2+10y+34=25

i Input og trykker på Enter -

så har du cirklen ;-)


Svar #3
06. september 2011 af Sps9999 (Slettet)

Tusind tak :-)

Skriv et svar til: Cirkel ligning i cas ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.