Fysik

Formler og fotoner

06. september 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Synligt lys har frekvenser i intervallet fra 420 Thx til 770 THz.

 

a)
Beregn energien i lys, med frekvensen 420 THx. Hvilken bølgelængde og farve har dette lys?

b)
Beregn fotoenergien af fotoner i lys med frekvensen 770 THz. hvilken bølgelængde og farve har dette lys?

 

Hjælp tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af peter lind

E = h*f, hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen. Bølgelængden findes af bølgelængde*frekvens = lyshastigheden. Farve slås op i en tabel


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af mathon

 

                E = h·f

                λ = h·c/E

 

 

   h    =   6,62608·10-34 J·s
   h·c =   1,98645·10-25 J·m

 

 


Svar #3
06. september 2011 af MrEr (Slettet)

Tænkte det nok, men syntes bare at det var for nemt, Mathon, og peter, i er for vilde, tak igen! :-)


Skriv et svar til: Formler og fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.