Matematik

Beregn en cirkel ligning

06. september 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

En Cirkel tangerer første aksen i x=5 og går desunden gennem punktet (x,y) = 2,4

Beregn en ligning for cirkelen.

 

Hvordan kan jeg det når jeg ikke kender cirklens centrum.. Der er jo masser af cirkler der kan tangere x=5 og samtidig gå igennem punket 2,4 ?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Førstekoordinaten for cirklens centrum er jo så 5. Benyt den anden oplysning til at bestemme centrums andenkoordinat og cirklens radius.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af AskTheAfghan

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvor cirklenscentrum: (a;b)


Svar #3
06. september 2011 af Sps9999 (Slettet)

Så det ville være ( 5 , 3 ) centrum.. ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Lad centrums koordinater være (a ; b) . Det følger ovenfor, at a = 5, og det ses også, at afstanden fra centrum til røringspunktet (5 ; 0) er |b| = r , hvorfor

(2 - 5)2 + (4 - b)2 = r2 , hvoraf

32 + 42 + b2 -8b = r2 , og da b2 = r2, fås

8b = 32 + 42 = 25 , b = 25/8 .

Cirklens centrum er derfor (a ; b) = (5 ; 25/8), og dens radius er r = 25/8 .


Svar #5
07. september 2011 af Sps9999 (Slettet)

Tusind tak.. Nu forstår jeg det..


Skriv et svar til: Beregn en cirkel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.