Kemi

pH beregning

08. september 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) pH for 0.138M  monochlorethansyre

pKS =2.87 (fundet i databog), derfor er det en middelstærk syre.

for at finde Ks løser jeg ligningen pKS= -log(KS) → 2.87 = -log(KS)


KS = 1.35•10-3 – denne værdi indsætter jeg i formlen for pH.


pH = -log (-1.35•10-3+√((1.35•10-3)2+4•1.35•10-3• 0.138)
så dividere jeg hele svinerriet med 2 og får: 0.013

 

Hvad gør jeg forkert? :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af exutu (Slettet)

Jeg har lige regnet den igennem og dit resultat er [H+]. Jeg skrev det lidt hurtigt men jeg har vedlagt mine udregninger som et billede

Vedhæftet fil:pH beregning.gif

Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.