Biologi

forklaring på hvorfor det vigtigt for cellen at opretholde den halvflydende tilstand??

09. september 2011 af matilde04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg vil hører om der er nogle der kan svare på spørgsmålet.

 

 

Den biologiske membran opretholdes i en halvflydende tilstand.
Hvorledes kan dette opnås og hvorfor er det vigtigt for cellen at opretholde denne tilstand?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af exutu (Slettet)

Det handler om at opretholde den rette længde af carbon kæder (længere kæder= mere fast) samt den rette mængde mættet/umættet fedt (dobbeltbinder = mere flydende) samt den rette mængde cholesterol (mere cholesterol= mere flydende)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2011 af exutu (Slettet)

Det er vigtigt for cellen fordi det er med til at opretholde den rigtige permabilitet


Skriv et svar til: forklaring på hvorfor det vigtigt for cellen at opretholde den halvflydende tilstand??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.